Konu
:
Subiz Sosu
Yalnız Mesajı Göster
Subiz Sosu
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Subiz Sosu
Subiz Sosu
=Malzemeler=
(1 lt
sos için)
750 gr
soğan doğranmış
800 ml beşamel sos
1 çimdik karabiber
100 gr
margarin
1 çay kaşığı tuz
200 ml çiğ krema
=hazırlanışı=
Soğanları kaynar suda 2-3 dk
haşlayın ve iyice süzün
Derin bir tavada margarini eritin
Soğanları ekleyip kısık ateşte renk aldırmadan kavurun
Ateşi kısın
Beşamel sosu ilave edip iyice karıştırın
Tuz ve karabiberini ilave edin
Sosun üzerini kapatıp fırında 1 saat pişirin, ince bir süzgeçten geçirip süzün ve temiz bir kaba boşaltın
Tekrar ısıtıp kremayı katıp karıştırın ve servise sunun
Not: Bu sos, yumurta yemekleri ve fırında kızartılmış kuzu ve koyun etlerinin yanında verilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul