Konu: Subiz Sosu
Yalnız Mesajı Göster

Subiz Sosu

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Subiz Sosu




Subiz Sosu

=Malzemeler=

(1 lt sos için)

750 gr soğan doğranmış

800 ml beşamel sos

1 çimdik karabiber

100 gr margarin

1 çay kaşığı tuz

200 ml çiğ krema

=hazırlanışı=

Soğanları kaynar suda 2-3 dk haşlayın ve iyice süzün Derin bir tavada margarini eritin Soğanları ekleyip kısık ateşte renk aldırmadan kavurun Ateşi kısın Beşamel sosu ilave edip iyice karıştırın Tuz ve karabiberini ilave edin Sosun üzerini kapatıp fırında 1 saat pişirin, ince bir süzgeçten geçirip süzün ve temiz bir kaba boşaltın Tekrar ısıtıp kremayı katıp karıştırın ve servise sunun

Not: Bu sos, yumurta yemekleri ve fırında kızartılmış kuzu ve koyun etlerinin yanında verilir

Alıntı Yaparak Cevapla