Yalnız Mesajı Göster

Ayva Tatlısı - İ

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayva Tatlısı - İ



Malzemeler:
15 kg ayva
yanm limon
15 kg toz şeker
125 gr dövülmüş ceviz içi
250 gr kaymak

Yapılışı:
Ayvalann kabuklan soyun, çekirdeklerini çıkartıp, küp küp doğrayın Bol su içine atıp noımal ateşte haşlayın Haşladığınız ayvaları süzüp , bir tepsiye dizin, bir çatal yardımı iIe püre haline getirip , bir tencereye koyun Üzerine toz şeker katıp, ateş üzerinde eriyinceye dek bekletin Yanm limonun suyunu ilave edip, cam bir kaba koyduktan sonra buzdolabında altmış dakika bekletin Buzdolabından çıkattıktan sonra, donmuş tatlıyı kareler halinde kesin ve kesilen parçaların üzerini ceviz içi ve kaymak ile süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla