Konu
:
Zencefilli Elma Reçeli
Yalnız Mesajı Göster
Zencefilli Elma Reçeli
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zencefilli Elma Reçeli
Kullanılacak Malzemeler
1 fincan su
1 kg elma
1 kg toz şeker
2 adet limon
50 gr taze zencefil
6 su bardağı su
1 çay kaşığı tereyağ
Hazırlanma Şekli
Elmaları yıkayıp küp şeklinde doğrayın
2 adet limonun suyunu sıkın
Elmaları, limon suyunu, 1 fincan suyu geniş bir tencereye koyun
Orta ateşte 10 dakika kaynatın
Şekeri ilave edin
Karıştırarak şekerin erimesini sağlayın
Taze zencefilleri çok ince doğrayın ve kaynamakta olan reçele ilave edin
Reçel kıvamına gelince 1 çay kaşık tereyağ ekleyin
1-2 dakika kaynatıp ateşten alın
Kapağı açık olarak soğumaya bırakın
NOT:
Reçelin olup olmadığını anlamak için tencereden kaşığın ucuyla aldığınız reçel, katı şekilde tabağa düşüyorsa tabakta yayılmıyorsa olmuş demektir
Tabakta yayılıyorsa biraz daha kaynaması gerekir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul