Konu
:
Kazandibi-2-
Yalnız Mesajı Göster
Kazandibi-2-
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kazandibi-2-
Malzemeler:
¾ su bardağı un
2 yumurta sarısı
1 kilo süt
1,5 bardak toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Sütün içine un, 2 yumurta sarısı, tereyağı konulup bir el mikseriyle süt soğukken birkaç kez çırpılır (unun topak olmaması için)
Tencere ateşe oturtulup muhallebi kumlaşana kadar pişirilir
Kaynamaya başlayınca içine şeker ilave edilip 1-2 taşım daha kaynatılır ve bir payreks kaba dökülür
Fırın ızgarası üstten yakılır ve pişirilen muhallebi bu ızgaranın altına gelecek şekilde fırına konulur
Tatlının üst kısmının yanması sağlanır
Kızarmamış yerler var ise tatlı fırının içinde sağa sola çekilerek her tarafının kızarması (kahverengi olacak) sağlanır
Soğuyunca servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul