Konu
:
Keşkül-2-
Yalnız Mesajı Göster
Keşkül-2-
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Keşkül-2-
Malzemeler:
4 kişilik
30 gr pirinç unu
50 gr hindistancevizi
150 gr toz şeker
1 lt süt
25 gr iç antepfıstığı
50 gr lohusa şekeri
150 gr kaymak
50 gr iç badem
Yapılışı:
Hindistancevizini yaklaşık 10 dakiak sütle beraber kaynatın
İnce süzgeçten geçirdikten sonra bir tencereye alın
Daha sonra süte toz şeker ekleyin ve şeker eriyene kadar kaynatın
1/2 su bardağı su ile pirinç ununu iyice karıştırın ve kaynamakta olan süte yavaşça ekleyin
Keşkül koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kaynatın
Bekletmeden kaselere paylaştırın, donmasını bekleyin
Fıstık ve bademi kaynar suda 1-2 dakika vekletin ve sonra soyun
Lohusa şekerlerini havanda dövün
Keşkülü fıstık, lohusa şekeri ve badem ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul