Konu
:
Çilekli Yufka Kupları
Yalnız Mesajı Göster
Çilekli Yufka Kupları
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çilekli Yufka Kupları
ÇİLEKLİ YUFKA KUPLARI TARİFİ
2 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yufka
1 kilo çilek
3 yemek kaşığı kıyılmış antep fıstığı
2 poşet çilekli kremşanti
1
5 bardağı süt
YAPILIŞI:Yufkaların kenarlarını kesip 2 adet kare yufka elde edin
Birinci yufkanın üzerine erimiş tereyağı sürüp toz şeker serpin
ikinci yufkayı birincinin üzerine koyup onu da yağlayıp şekerleyin
Yufkaları enine ve boyuna üçe keserek 9 kare elde edin
9 adet yağlanmış mini fırın kabına ikili bir şekilde yufkaları kenarları sarkacak şekilde yerleştirin
180 derece ısıtılmış fırında kupları kızartıp soğumaya bırakın
Kremşanti ile sütü çırpın
Çileklerin yarısını minik minik doğrayın
Kremşantiye katın
Biraz buzlukta dondurulduktan sonra kaşıkla kupların içlerini doldurun
Kalan çileklerle üzerini süsleyip Antep fıstığı serpin
Hemen servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul