Konu
:
Ayvalı Humus (8-10 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Humus (8-10 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Humus (8-10 Kişilik)
(8-10 Kişilik)
Malzemeler
300 gr Nohut
500 gr Tahin
4-5 Diş Sarımsak
1 Adet Ekmek Ayvası
Yarım Limon Suyu
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz
Yemeğin Tarifi
Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin
Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin
Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın
Blenderde veya çatalla iyice ezin
Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin
Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin
Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün
Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul