Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Humus (8-10 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Humus (8-10 Kişilik)



(8-10 Kişilik)




Malzemeler

300 gr Nohut
500 gr Tahin
4-5 Diş Sarımsak
1 Adet Ekmek Ayvası
Yarım Limon Suyu
2 Tatlı Kaşığı Toz Şeker
2 çorba kaşığı bal
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı kırmızı pul biber
Tuz

Yemeğin Tarifi
Nohutu bir gece önceden tuzlu suda bekletin Ertesi gün düdüklü tencerede 20 dakika veya normal tencerede yaklaşık 1 saat pişirin Tencereden aldıktan sonra kabuklarını ayırın Blenderde veya çatalla iyice ezin
Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz, bir çorba kaşığı şeker, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve limon suyunu ılık nohuta karıştırarak ekleyin
Ayvanın kabuklatını soyup ince rendeleyin Bir kapta 2 çorba kaşığı zeytinyağında 10 dakika kadar öldürün Tuz, pul biber, bal, 1 kaşık şeker ilave edip nohutların üzerine dökerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla