Yalnız Mesajı Göster

Frambuazlı Ştrudel

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Frambuazlı Ştrudel



Malzemeler
1 Paket milföy hamuru
15 veya 2 Su bardağı haşlanmış kuru kayısı
1 Su bardağı frambuaz (dondurulnuş veya taze olabilir)
1 Adet ekşi elma
1 Çorba kaşığı çekilmiş antepfıstığı
3 Tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Çorba kaşığı toz şeker
2 Çay kaşığı vanilya
1 Su bardağı süt
Süslemek için :
Kremşanti, frambuaz ve çekilmiş antepfıstığı

Hazırlanışı
  • Çekirdekleri çıkarılıp dilimlenmiş elmaları tozşeker ve bir miktar su ile haşlayın
  • 1 Su bardağı süte bir miktar su ve vanilyayı ekleyerek ince kıydığınız kayısıları haşlayın(süt ve su karışımı buharlaşacak kadar az olmalıdır)
  • Süslemek için bir miktar frambuazı ayırdıktan sonra geriye kalanları püre haline getirerek süzgeçten geçirin
  • Milföy hamurlarını dikdörtgen oluşturacak şekilde uçlarından bastırarak birleştirin
  • Hamurun üzerine frambuaz püresini, üzerine kıyılmış kayısıları ve en üstüne de dilimlenmiş elmaları yerleştirin
  • Rulo şeklinde bir ucundan hamuru yuvarlayın ve uç kısımlarını içe katlayın
  • Orta hararetli fırında üstü kızarana dek pişirin
  • Fırından çıkardığınız sıcak hamurun üzerine pudra şekeri serpin
  • Soğuduktan sonra krem şanti, frambuaz ve çekilmiş antepfıstığı ile süsleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla