Yalnız Mesajı Göster

Kürdanlı Tatlı (Ayrı)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kürdanlı Tatlı (Ayrı)



MALZEMELER
1 adet yufka
1 paket kürdan
1 bardak sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
Çeyrek limon (suyu)
1 fiske vanilya

HAZIRLANIŞI
Şekeri ve suyu kaynatın Şerbet kıvamını alınca içine limon suyunu ilave edin Bir dakika daha kaynatın Ateşten alıp vanilyayı ilave edin soğumaya bırakın
Bir yufkayı ortadan ikiye bölün Yuvarlak tarafından başlayarak gevşekçe rulo halinda sarın 3 cm genişliğinde kesin Her bir ruloya birer kürdan batırın Kızdırılmış çiçek yağında kızartın
Hemen iyice soğutulmuş şerbete atın 3-5 dakika beklettikten sonra servis tabagına alıp servise sunun
Not : Şerbetin soğuk olması tatlının çıtır olmasını sağlar Yufkanın gevşek sarılması tatlının hamur olmasını engeller

Alıntı Yaparak Cevapla