Konu: Limolu Rulo
Yalnız Mesajı Göster

Limolu Rulo

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Limolu Rulo



MALZEMELER
4/5 su bardağı şeker
6 yumurta
1 limon
yarım paket tereyağ (veya margarin)
1/5 su bardağı limon suyu
1/5 su bardağı portakal suyu
3/4 su bardağı un

4 Kişilik

HAZIRLANIŞI
Bennmari usulü bir kapta, 2 yumurtayı 2/5 su bardağı toz şekerle birlikte çırpın Sonra 3 çorba kaşığı unu, portakal ve limon sularını katın Katılaşana kadar karıştırmaya devam edin ancak kaynatmamaya özen gösterin edin Krema bal kıvamına gelince bir kaba boşaltın İçine ince kıyılmış limon unu katıp soğumaya bırakın
4 yumurta sarısını kalan tozşekerle köpüklü bir karışım haline gelinceye kadar çırpın Kalan unu, sonra da katı bir köpük halini alana kadar çırpılmış yumurta aklarını katın
Fırın tepsisini yağlı kağıtla kapladıktan sonra ceviz büyüklüğündeki margarin ya da tereyağıyla yağlayın Karışımı boşaltıp bir spatülayla düzeltin, şekil verin Hamuru, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 1o-12 dakika kadar pişirin
Hamuru nemli bir bezin üstüne koyun ve kendi etrafında döndürerek rulı şeklini verdikten sonra buzdolabına koyun
Bir süre sonra çıkartıp ruloyu açın, hazırlamış olduğunuz karışımı spatula yardımıyla sürün
Yeniden hamura rulo formu verip servis yapana kadar buzdolabında bekletin

Alıntı Yaparak Cevapla