Yalnız Mesajı Göster

Alman Pastasııı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Pastasııı



MALZEMELER
4 YUMURTA
1,5 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
YARIM PAKET MARGARİN
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 SU BARDAĞI UN

KREMASI
2 KAŞIK ŞEKER
2 SU BARDAĞI SÜT
2 KAŞIK UN
1 ÇORBA KAŞIĞI NİŞASTA
100 GR MARGARİN
ÜZERİNE:PUDRA ŞEKERİ
YAPILIŞI:
MARGARİNİ ERİTİP ILITINYUMURTA İLE ŞEKERİ ÇİRPIN
ERİMİŞ MARGARİN,KABARTMA TOZU VE UNU EKLEYİP KARIŞTIRIN
HAFİF YAĞLANMIŞ YUVARLAK KEK KALIBINA DÖKÜN
TEPSİDEKİ PASTAYI,ORETADAN İKİYE KESİN
ŞEKER,SÜT,U VE NİŞASTAYI KARIŞTIRARAK KISIK ATEŞTE MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR ÇIRPIN
KEKİN ALT PARÇASINA YANİ ORTASINA KREMAYI YAYIN
İKİNCİ PARÇAYI YELEŞTİRİN VE ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİNİ SERPİN
Başka Bir Tarif
MALZEMELER
Keki için:
2 su bardağı ılık süt
1 paket yaş maya(42 gr)
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
Aldığı kadar un
Kreması için:
1 litre süt
1 su bardağı un
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket toz kremşanti
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
1 Sütün içinde şekeri, mayayı ve tuzu bekletin
2 Mayanın çözülüp biraz köpürmesini bekledikten sonra yumurta, sıvıyağ ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
3 Üzerini kapatıp iki misli olana kadar bekletin
4 Kabaran hamuru merdane ile bir parmak kalınlığında açarak bardak yardımıyla yuvarlaklar kesin
5 Yağlanmış tepsiye yerleştirip, yarım saat kadar da tepside beklettikten sonra önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin
6 Bu esnada süt, un ve toz şeker ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında bir krema pişirin
7 Biraz çırpıp ılıttıktan sonra kremşanti ve vanilyayı katıp mikser yardımıyla iyice karıştırın
8 Krema soğuduktan sonra, ortasından enlemesine kestiğiniz ekmeklerin arasına kaşıkla ya da krema torbasıyla doldurun
9 Diğer parçayı üzerine kapatıp üzerine pudra şekeri serpin Üsteki parçayı pudra şekeri yerine çikolata sosuna da batırabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla