Konu
:
Saray Sarması Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Saray Sarması Tatlısı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Sarması Tatlısı
Saray Sarması Tatlısı
Saray Sarması Tarifi
Saray Sarması Yapılışı
Malzemeler
1 litre süt
1,5 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
1 su bardağı hindistan cevizi
2 adet muz
Hazırlanışı
Derin bir tencerede; süt, toz şeker, margarin ve unu karıştırın
Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin
Ocaktan indirmeden 5 dakika önce vanilyayı ekleyip karıştırın
Büyük bir tepsinin tabanını Hindistan ceviziyle kaplayın
Tenceredeki muhallebiyi tepsiye dökün
Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın
1 gece bekletin
Servis yapacağınız zaman tatlıyı dikdörtgen parçalara kesin
Her bir parçanın ortasına muz dilimi koyun
Rulo şeklinde sarın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul