Konu
:
Elmalı Bademli Flan
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Bademli Flan
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Bademli Flan
Elmalı Bademli Flan
İçindekiler
175g un
75g tuzsuz yağ küp olarak kesilmiş
25g öğütülmüş badem
25g toz şeker
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı soğuk su
1/4 çay kaşığı badem esansı
675g yeşil elma kabukları soyulmuş rendelenmiş
Tarçın 2-3 çay kaşığı
Üst Hazırlama
115g un
1/4 karışık baharat
50g yağ küp olarak kesilmiş
50g esmer şeker
50g öğütülmüş badem
Yapılışı
Elmaların kabuklarını soy dilimle ve rendele tencereye koy tarçın ekle ocakta 25-30dk kadar pişir ardından soğumaya bırak
Bir derin kasede unu ve yağı parmaklarınla ekmek kırıntısı haline gelene kadar ovala ele taneler gelmemeli
İçerisine bademi, şekeri kat ve karıştır
Ayrı bir kasenin içerinde yumurta sarısını çırp ve su, badem esansını kat karıştır ve bu karışımı başta hazırladığın karışıma boşalt
Elle hamuru yumak haline getir cling filmle sar buzdolabında 20dk kadar beklet
Crumble Hazırlama: Yuvarlak bir kasenin içerisinde unu ele, karışık baharat, yağı içerisine koy ve parmaklarınla ta ki ekmek kırıntısı haline gelene kadar iyice ovala
İçerisine esmer şeker, badem ekle, karıştır bir kenarda daha sonra kullanılmak üzere beklet
Buzdolabındaki hamur yumağını çıkar
Bir zemini hafif şekilde unla hamur yumağını yuvarlak olarak aç elinizde ki kek kalıbı açtığınız hamurun üstüne tutarak büyüklüğünü kontrol et açmış olduğunuz hamur sahip olduğunuz kalıbı 2-3cm geçecek şekilde olmalı
Açtığın hamuru kalıbın içerisine yerleştir kalıbınız çelik yapışmaz ise kalıbı yağlamaya gerek yok
Çok hafif şekilde parmaklarınla biraz köşelerden hamura bastır buzdolabında 15dk soğumaya bırak
Kalıpta ki hamurun içerisine hazırlamış olduğun elma püresini dök bir düz spatula ile yay
Hazırlamış olduğun crumble elmaların üzerine serp üzerini tamamiyle kapla hafifce üzerine bastır önceden ısıtılmış 190°C fırında 25-30dk kadar pişir bu süre dolduktan sonra kontrol et üst kısmı kahverengi olana kadar pişir
Fırından al 10dk kadar soğumaya bırak
İsteğe göre sıcak ve soğuk olarak servis edilebilir
Pişirme Yöntemi
Elmayı ocakta pişirirken içerisine sakın şeker koymayın çünkü karışımı sulu yapacağı için
Tat zaten üst olarak hazırladığınız karışımın ve de tartın içerisinde zaten var
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul