Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Bademli Flan

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Bademli Flan



Elmalı Bademli Flan

İçindekiler
  • 175g un
  • 75g tuzsuz yağ küp olarak kesilmiş
  • 25g öğütülmüş badem
  • 25g toz şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı soğuk su
  • 1/4 çay kaşığı badem esansı
  • 675g yeşil elma kabukları soyulmuş rendelenmiş
  • Tarçın 2-3 çay kaşığı
Üst Hazırlama
  • 115g un
  • 1/4 karışık baharat
  • 50g yağ küp olarak kesilmiş
  • 50g esmer şeker
  • 50g öğütülmüş badem
Yapılışı

Elmaların kabuklarını soy dilimle ve rendele tencereye koy tarçın ekle ocakta 25-30dk kadar pişir ardından soğumaya bırak Bir derin kasede unu ve yağı parmaklarınla ekmek kırıntısı haline gelene kadar ovala ele taneler gelmemeli İçerisine bademi, şekeri kat ve karıştır Ayrı bir kasenin içerinde yumurta sarısını çırp ve su, badem esansını kat karıştır ve bu karışımı başta hazırladığın karışıma boşalt Elle hamuru yumak haline getir cling filmle sar buzdolabında 20dk kadar beklet Crumble Hazırlama: Yuvarlak bir kasenin içerisinde unu ele, karışık baharat, yağı içerisine koy ve parmaklarınla ta ki ekmek kırıntısı haline gelene kadar iyice ovala İçerisine esmer şeker, badem ekle, karıştır bir kenarda daha sonra kullanılmak üzere beklet Buzdolabındaki hamur yumağını çıkar Bir zemini hafif şekilde unla hamur yumağını yuvarlak olarak aç elinizde ki kek kalıbı açtığınız hamurun üstüne tutarak büyüklüğünü kontrol et açmış olduğunuz hamur sahip olduğunuz kalıbı 2-3cm geçecek şekilde olmalı Açtığın hamuru kalıbın içerisine yerleştir kalıbınız çelik yapışmaz ise kalıbı yağlamaya gerek yok Çok hafif şekilde parmaklarınla biraz köşelerden hamura bastır buzdolabında 15dk soğumaya bırak Kalıpta ki hamurun içerisine hazırlamış olduğun elma püresini dök bir düz spatula ile yay Hazırlamış olduğun crumble elmaların üzerine serp üzerini tamamiyle kapla hafifce üzerine bastır önceden ısıtılmış 190°C fırında 25-30dk kadar pişir bu süre dolduktan sonra kontrol et üst kısmı kahverengi olana kadar pişir Fırından al 10dk kadar soğumaya bırak İsteğe göre sıcak ve soğuk olarak servis edilebilir
Pişirme Yöntemi

Elmayı ocakta pişirirken içerisine sakın şeker koymayın çünkü karışımı sulu yapacağı için Tat zaten üst olarak hazırladığınız karışımın ve de tartın içerisinde zaten var

Alıntı Yaparak Cevapla