Yalnız Mesajı Göster

Gerdanlık Tatlısı (4 Kişilik)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gerdanlık Tatlısı (4 Kişilik)



Gerdanlık Tatlısı (4 Kişilik)




Malzemeler

1 koyun boynu
15 su bardağı şeker
250 gr kuru kayısı
250 gr kuru erik
150 gr çam fıstığı
150 gr badem
1 kabuk tarçın
1 çay bardağı Amerikan pirinci
5 diş karanfil
1 paket sakız

Yemeğin Tarifi
Boyunu küçük parçalara ayırarak eti iyice ezilene kadar pişirin Soğuttuktan sonra etleri lif lif ayırarak yağlı kısımlarını çıkarın Hazırladığınız bu ete 1 bardak et suyu, baharatları ve şekeri idave ederek koyu bir kıvama getirin
Koyulaştığı zaman bir gece önceden ıslatmış olduğunuz kayısi ve erik kurusularını küçük doğrayarak içine atın Bu karışima pirinci de ekledikten sonra, meyveler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin Daha sonra dövülmüş sakızı da ilave edip biraz daha pişirin
Pişirdiğiniz bu karışımi servis tabaklarına alın ve üzerini kavrulmuş badem ve çam fıstığı ile süsleyin Sıcak olarak yemek sonunda ekmekle servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla