Konu
:
Gerdanlık Tatlısı (4 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Gerdanlık Tatlısı (4 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gerdanlık Tatlısı (4 Kişilik)
Gerdanlık Tatlısı (4 Kişilik)
Malzemeler
1 koyun boynu
1
5 su bardağı şeker
250 gr kuru kayısı
250 gr kuru erik
150 gr çam fıstığı
150 gr badem
1 kabuk tarçın
1 çay bardağı Amerikan pirinci
5 diş karanfil
1 paket sakız
Yemeğin Tarifi
Boyunu küçük parçalara ayırarak eti iyice ezilene kadar pişirin
Soğuttuktan sonra etleri lif lif ayırarak yağlı kısımlarını çıkarın
Hazırladığınız bu ete 1 bardak et suyu, baharatları ve şekeri idave ederek koyu bir kıvama getirin
Koyulaştığı zaman bir gece önceden ıslatmış olduğunuz kayısi ve erik kurusularını küçük doğrayarak içine atın
Bu karışima pirinci de ekledikten sonra, meyveler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin
Daha sonra dövülmüş sakızı da ilave edip biraz daha pişirin
Pişirdiğiniz bu karışımi servis tabaklarına alın ve üzerini kavrulmuş badem ve çam fıstığı ile süsleyin
Sıcak olarak yemek sonunda ekmekle servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul