Konu
:
Böğürtlenli Flan
Yalnız Mesajı Göster
Böğürtlenli Flan
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Böğürtlenli Flan
Böğürtlenli Flan
8 kişilik
Hamur İçin
140g yağ hafif yumuşamış
60g şeker
140g un
50g öğütülmüş badem
İçindekiler
500g böğürtlen
Hazır paket toz jel
Yapılışı
Bir derin kasede şeker, yağ bir tahta kaşıkla karıştır içerisine un, badem ve bir tutam tuz ekle elinle iyice yedir hamur haline getir elinle yuvarla cling filmle sar buzdolabında 30dk kadar beklet veya buzlukta 15-20dk kadar beklet
Hamur açmada kullandığın tahtasını unla oklavayla hamuru açmaya başla yuvarlak tepsinizin boyutundan biraz daha büyük olacak şekilde hamuru aç kek kalıbınız çelik yapışmaz ise tepsiyi yağlamaya gerek yok açtığın hamuru tepsinin içerisine yerleştir bir çatalla hamurda delikler aç yapışmaz, yanmaz bir kağıdı yuvarlak şekilde kes hamurun içerisine iyice yerleştir üstüne fırında pişirmelerde kullanılan seramik nohutları içerisine koy hamurun kabarmasını önlemek için 180 derece ısıtılmış fırında 8-10dk kadar pişir ardındından kağıtla beraber seramik çıkar tekrardan fırında bir kaç dakika kadar ta ki hafif altın sarısına dönüşene kadar pişir fırından al soğumaya bırak kalıptan çıkar ve iyice soğuduktan sonra böğürtlenleri içerisine diz jeli yapmaya başla paketteki toz karışımını bir küçük tencereye boşalt pakette jel hazırlama tarifini takip et genelde 200ml soğuk su, 25g toz şeker tencereye boşalt devamlı karıştırarak kaynama noktasına getir ocaktan al karıştırmaya 5dk kadar devam et ardından aaaal bir kaşıkla hazırlamış olduğun jeli kaşık kaşık böğürtlenlerin üzerine dök tamamıyla böğürtlenlerin üzerini kapla ve buzdolabında beklet servis edeceğin zaman buzdolabından çıkar ve servis et
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul