Konu
:
Buzlu Karpuz
Yalnız Mesajı Göster
Buzlu Karpuz
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buzlu Karpuz
Buzlu Karpuz
İçindekiler
1
5kg karpuz
250ml su
150g şeker
2 yemek kaşığı portakal suyu
1 yumurta akı
Yapılışı
Karpuzu kes çiğitlerini çıkar ve dilimle ardından blend et ta ki akıcı smooth hale gelene kadar çiğitleri kalmışsa içerisinde süzme işlemini yap
875ml kadar karpuz püresine ihtayacınız olacak
Hazırladığınız karpuz püresi, su, şeker ve poratakal suyunu bir derin tencereye aktar iyice karıştır yavaş ısıda, kaynatmadan, ta ki şeker dağılana kadar pişir yavaş yavaş kaynat, kapağını kapatmadan 5dk kadar ardından soğumaya al
Hazırladığın bu karışımı bir tencereye boşalt ve dondurucuda dondur ta ki iyice tutana kadar
Bu karışımı yumurta akıyla beraber iyice karıştır bir derin kasede elektrikli mikserle iyice process et
Karışımı bir tencereye boşalt ve tekrardan dondurucuda dondur ta ki tutana kadar ardından bir dondurma kaşığıyla kaselere servis et
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul