Konu: Buzlu Karpuz
Yalnız Mesajı Göster

Buzlu Karpuz

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buzlu Karpuz



Buzlu Karpuz

İçindekiler
  • 15kg karpuz
  • 250ml su
  • 150g şeker
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
  • 1 yumurta akı
Yapılışı

Karpuzu kes çiğitlerini çıkar ve dilimle ardından blend et ta ki akıcı smooth hale gelene kadar çiğitleri kalmışsa içerisinde süzme işlemini yap 875ml kadar karpuz püresine ihtayacınız olacak Hazırladığınız karpuz püresi, su, şeker ve poratakal suyunu bir derin tencereye aktar iyice karıştır yavaş ısıda, kaynatmadan, ta ki şeker dağılana kadar pişir yavaş yavaş kaynat, kapağını kapatmadan 5dk kadar ardından soğumaya al Hazırladığın bu karışımı bir tencereye boşalt ve dondurucuda dondur ta ki iyice tutana kadar Bu karışımı yumurta akıyla beraber iyice karıştır bir derin kasede elektrikli mikserle iyice process et Karışımı bir tencereye boşalt ve tekrardan dondurucuda dondur ta ki tutana kadar ardından bir dondurma kaşığıyla kaselere servis et

Alıntı Yaparak Cevapla