09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyaz Baklava (Zonguldak)
BEYAZ BAKLAVA (Zonguldak)
Malzemeler:
500 gram un,
500 gram süt,
6 kaşık nişasta,
2 yumurta,
750 gram şeker,
250 tereyağı
Şerbet için:
3 bardak su,
750 toz şeker
Yapılışı: Un, bir adet yumurta, süt ile baklava hamuru yapılır
Ayrıca üç bardak süt, üç kaşık nişasta ve bir çay bardağı şeker ile koyu bir muhallebi pişirilir, soğuyunca iki yumurta akı ve bir adet sarısı ilave edilir
Baklava hamurundan ince yufkalar açılır, arası yağlanır
iki adet yufka şeritler halinde kesilir, birer kaşık muhallebi koyarak muska şeklinde sarılır, tepsi bu şekilde dizilir, üzeri yağlanır
Fırında pişirilir, soğuk şerbet dökülür
|
|
|