Konu
:
Cevizli İrmik Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli İrmik Helvası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli İrmik Helvası
Malzeme Listesi:
1 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
1,5 su bardağı sıvı (yarısı su yarısı süt)
Yarım çay bardağı iri parçalanmış ceviz içi
60 gram tereyağı ve 2 yemek kaşığı çiçek yağı
arzuya göre tarçın
1 su bardağı ölçüsü ile yapılırsa 2 veya 3 kişilik helva çıkmaktadır
Yapılışı:
Su ve süt karışımını bir tencereye koyun
Şekerin yarısını su ve süt karışımının içine dökün ve ocakta şeker eriyene kadar kaynatın
Şeker eridikten sonra ocağı kapatın
Tereyağını eritin içine cevizleri atın, 1-2 dakika kavurduktan sonra irmiği ilave edin
İrmik hafif pembeleşip rengi değişince kavurma işlemi yeterli olmuş demektir
Ocağı kısın, sulu süt karışımını yavaş yavaş ocaktaki tencerenize boşaltın, tencere çok sıcak olduğu için sıvıyı içine dökerken çok dikkat edin etrafa ve üzerinize sıçrayabiliyor
Sıvının tamamını döktükten sonra ocak kısık ayarda iken karıştırarak sıvının tamamını çekmesini sağlayın
Sıvıyı tamamen çekince ocağı kapatın ve geriye kalan şekeri helvanızın üzerine dökün ve karıştırın
Kağıt bir havlu örterek helvanızı dinlendirmeye bırakın
Helva soğuyuncaya kadar 5-10 dakika aralıklarla çatal aracılığı ile karıştırarak irmik helvanızın yapışmasını önleyin
Soğudukça ve karıştırdıkça helva tane tane ayrılıyor
Küçük kaselerin içine doldurarak veya istediğiniz şekilde tabaklara aktararak servis yapın
Üzerine arzu ederseniz tarçın da ilave edebilirsiniz
Arkadasim sevgili Burcin 'e bu tarifi icin cok tesekkur ediyorum
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul