Konu
:
Portakallı İki Renkli Kurabiyeler
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı İki Renkli Kurabiyeler
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı İki Renkli Kurabiyeler
Malzeme Listesi:
125 gram erimiş soğumuş tereyağı
1 bütün portakalın kabuğunun rendesi
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 portakalın suyu
1 yemek kaşığı su
1 çay bardağı buğday nişastası
1 yumurta sarısı
1 paket kabartma tozu
un
1,5 tatlı kaşığı kakao
Yapılışı:
Portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, 1 yemek kaşığı su ve şekeri ocakta kaynatıp (kaynasın karıştırın ve ocağı söndürün) soğutun sonra tereyağı, yumurta sarısı, nişastayı , kabartma tozunu koyarak karıştırın
Unu azar azar ilave ederek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin
Hamurun 1/3 lük kısmını kakao ile ayrıca yoğurun
Beyaz hamuru ikiye bölün merdane yardımı ile herikisini de eşit büyüklükte açın ve arasına yine merdane ile açtığınız kakaolu hamuru koyarak (hamurunuz 3 katlı olacak arada kakaolu üst ve altta beyaz, yaklaşık 1 parmak kalınlığında ) oluşturduğunuz yeni hamurunuzu çay bardağı ile şekilli olarak kesin
Kenarlarda kalmış olan artık hamurlarınızı da biraraya getirerek elinizle düzleştirip bardak yardımı ile tekrar kesin
tepsiye yerleştirin ve 180 derecede hafif pembeleştirin
Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin
Kurabiyeleri ısırdığınız zaman arada kakaolu karışımın gözüktüğü ve yerken çok hoş hissedilen yumuşacık bu kurabiyeleri saklarken lütfen ağzını kapatmayın
Tabağın içinde duran kurabiyeleri üzeri açık olarak fırınınızın içinde kapalı ortamda muhafaza ederseniz gevrekliğini hiç yitirmediğini göreceksiniz
Ağzını naylon streç ile örterseniz veya kapaklı bir kap içinde tutarsanız kurabiyeler yumuşuyor ve gevrekliklerini kaybediyorlar
Bu sadece benim şahsi tecrübem olup kullanmak isteyen arkadaşlarım için belirttim
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul