Yalnız Mesajı Göster

Pains Au Chocolat (Pan O Sokola)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pains Au Chocolat (Pan O Sokola)



Malzeme Listesi
  • Kare milföy hamuru (1 taneden 2 adet çıkıyor )
  • Sütlü çikolota parçaları
Yapılışı:

Milföy hamurunu iki parçaya ayırın Herbir dikdörtgen parçanın iki ucuna çikolata parçaları yerleştirin Hamuru heriki tarafdan çikolataları rulo yapıp saracak şekilde dolayın ver ortada birleştirin Kenar kısımları parmaklarınızla hafif hafif kapatınTers çevirerek tepsinize dizin Üzeri kızarana kadar pişirin

Pains au chocolat ve croissants (kruvasan) Fransada herkesçe çok sevilir Çocuklar okuldan çıktığı zaman mutlaka pastanelere uğrarlar ve yeni fırından çıkmış çikolatalı ekmeklerini alırlar Adını çikolatalı ekmek olarak çeviriyoruz ama bildiğiniz milföy hamuru ile yapılmış bir yiyecek Fakat pastanelerde özel olarak elde yapılan ve yoğun tereyağ kokan bu milföyler ile hazırlanmış çikolatalı ekmekler ve kruvasanlar çok lezzetli oluyor Bizim hazırladığımız şekli orjinal büyüklüğünün yarısı kadar

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla