Konu
:
Çukulata Ve Cevizli Fırında Muz:
Yalnız Mesajı Göster
Çukulata Ve Cevizli Fırında Muz:
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çukulata Ve Cevizli Fırında Muz:
Malzeme Listesi:
4 adet muz
Bitter çikolata (herbir muz için 5-6 kare ), çocuklar için sütlü çikolata da kullanılabilir
Ceviz (herbir muz için 3 yarım ceviz)
Vanilyalı dondurma
Yapılışı:
Muzlar yıkanır, sapları çok uzun ise biraz kısaltılır
220 derecede 30 dakika pişirilir
Renkleri koyu kahve rengi olacak
Fırın tepsisi içinde sap kısımları yukarı gelecek şekilde düzeltilir ve boylu boyunca sivri uçlu bir bıçak yardımı ile kabuğu kesilir
Kabuk iki tarafa doğru biraz serbestleştirilir, fakat üst ve alt uçlar ayrılmayacak
Bitter çiklolata parçaları muzun sağına ve soluna yerleştirilir, muzun üzerine ceviz bıçak yardımı ile kesilerek serpilir
Söndürdüğünüz fırının içinde mevcut sıcaklıkta 2 dakika kadar tutulur, çikolatanın erimesine yardımcı olunur
Servis yapacağınız tabağa aktardıktan sonra , vanilyalı dondurma ile beraber sunulmasını öneriyorum
Bu tarifi bir Fransız mutfak kanalında (Cuisine tv) seyretmiştim, tadını çok beğendiğim için sizlerle paylasmak istedim
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul