Yalnız Mesajı Göster

Çukulata Ve Cevizli Fırında Muz:

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çukulata Ve Cevizli Fırında Muz:



Malzeme Listesi:
  • 4 adet muz
  • Bitter çikolata (herbir muz için 5-6 kare ), çocuklar için sütlü çikolata da kullanılabilir
  • Ceviz (herbir muz için 3 yarım ceviz)
  • Vanilyalı dondurma
Yapılışı:

Muzlar yıkanır, sapları çok uzun ise biraz kısaltılır 220 derecede 30 dakika pişirilir Renkleri koyu kahve rengi olacak

Fırın tepsisi içinde sap kısımları yukarı gelecek şekilde düzeltilir ve boylu boyunca sivri uçlu bir bıçak yardımı ile kabuğu kesilir Kabuk iki tarafa doğru biraz serbestleştirilir, fakat üst ve alt uçlar ayrılmayacak

Bitter çiklolata parçaları muzun sağına ve soluna yerleştirilir, muzun üzerine ceviz bıçak yardımı ile kesilerek serpilir Söndürdüğünüz fırının içinde mevcut sıcaklıkta 2 dakika kadar tutulur, çikolatanın erimesine yardımcı olunur

Servis yapacağınız tabağa aktardıktan sonra , vanilyalı dondurma ile beraber sunulmasını öneriyorum

Bu tarifi bir Fransız mutfak kanalında (Cuisine tv) seyretmiştim, tadını çok beğendiğim için sizlerle paylasmak istedim

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla