Konu
:
Elmalı Tarçınlı Crumble
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Tarçınlı Crumble
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Tarçınlı Crumble
Elmalı Tarçınlı Crumble
İçindekiler
5-7 yemek kaşığı açık kahverengi toz şeker
6 büyük elma kabukları soyulmuş ve doğranmış
1/2 çay kaşığı tarçın
1 portakalın suyu
Crumble hazırlama
125g un
1 portakalın kabuğu rendelenmiş
50g esmer şeker
50gr badem
1, 1
5 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
Yapılışı
Fırını 190°C ye ayarla
Büyük derin tencereye elmaları koy, şekeri üzerine serp 10dk kadar elmalar karamalize olana yumuşayana kadar pişir
İçerisine tarçın, portakal suyunu ilave et 2dk kadar pişir
Crumble Hazırlama: Öncelikle bir büyük kasede yağ, unu parmaklarınla ovuştur ta ki ekmek kırıntısı haline gelene kadar içerisine rendelenmiş portakal kabuğunu, bademi, şekeri ekle
Karamelize ettiğin elmaları bir ısıya dayanıklı cam porselen kaba al üzerine yapmış olduğun crumble yay ve 30dk kadar fırında pişir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul