Yalnız Mesajı Göster

Muzlu Rulolu Tatli

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muzlu Rulolu Tatli



MALZEMELER
1 KG SÜT
8 ÇORBA KAŞIGI ŞEKER
4 ÇORBA KAŞIGI UN
1 PAKET MARGARİN
1 YUMURTA
2 PAKET PETİBÖR BİSKÜVİ
1 ADET MUZ

HAZIRLANIŞI
1 KG SÜTÜN İÇİNE 1 YUMURTA VE 8 ÇORBA KAŞIGI ŞEKERİ İLAVE EDİP MİKSERLE ÇIRPIN TENCEREDE 1 PAET YAĞI ERİTİP 4 ÇORBA KAŞIGI UNU İLAVE EDEREK BİRAZ KAVURUN SONRA SUTLÜ KARIŞIMI İLAVE EDİP MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİN PİŞİRDİKTEN SONRA MİKSERLE 10 DAKİKA KADAR ÇIRPIN
2 PAKET BİSKÜVİYİ MİKSERLE TOZ HALİNE GETİRİP, DİKDÖRTGEN FIRIN TEPSİSİNİN YÜZEYİNE İYİCE SERİN HAZIRLADIGINIZ PUDİNGİ YAVAŞCA USTÜNE BISKÜVİLERİ KAPATACAK ŞEKİLDE DÖKUN 1,5 - 2 SAAT BUZDOLABINDA BEKLESİN ÇIKARDIKTAN SONRA DORT PARMAK KALINLIGINDA ŞERİTLER HALİNDE KESİNARASINA BIR DİLİM MUZ KOYARAK RULO BİÇİMİNDE KATLAYARAK SERVİS TABAGINA ALIN

Alıntı Yaparak Cevapla