Konu
:
Fırın Sütlaç Ve Normal Sütlaç
Yalnız Mesajı Göster
Fırın Sütlaç Ve Normal Sütlaç
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fırın Sütlaç Ve Normal Sütlaç
Malzeme Listesi:
1 lt süt
yarım su bardağı pirinç
toz şeker (ağız tadınıza göre ayarlayın)
1 paket şekerli vanilin
1 yemek kaşığı nişasta
pirinci haşlamak için 2 su bardağı su
Fırında yapmak istiyorsanız ilave olarak 1 yumurtanın sarısı
Yapılışı:
Pirincinizi ayıklayıp yıkayın ve 2 su bardağı su ile pişirin
Suyunu tama yakın çeksin (tencerenizin dibini tutmamasına dikkat edin)
Sütü ilave edin kaynatın
Kaynayınca altını kısın ve kaynama şekli göz göz minik baloncuklar şekline dönmeye başlayıncaya kadar kaynatın
1 yemek kaşığı nişastayı çok az su ile açın ve sütlacın süt kısmından 1-2 kaşık ilave edip ılıtarak karıştırıp tencereye ilave edin
Şekeri ağız tadınıza göre atın, şekerli vanilini katın karıştırın
1-2 dakika kadar daha pişirip ocağı söndürün
Kaselere aktarın ve sütlaç ılıdıktan sonra üzerine tarçın serpin
Fırın sütlaç için ilave bilgi:
Eğer sütlacınızı fırın sütlaç şekli ile yapacaksanız: Nişasta ekleme aşamasına kadar pişirme işlemi aynı olacak
Nişastayı az su ile sulandırın, 1 yumurtanın sarısını çırpın ve içine katın , sıcak sütlacınızdan 1-2 kaşık ilave edip ılıtıp tencereye aktarın, karıştırın
1-2 dakika kısık ateşde pişirdikten sonra ısıya dayanıklı fırın kaplarına paylaştırın ve içinde kaselerin 1/3 lük kısmını kaplayacak kadar su olan bir tepsiye kaplarınızı yerleştirin
Fırınınızın sıcaklığını üst kısımdan vermesi için ayarlayarak fırında üzerlerini pembeleştirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul