09-05-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarçinli Armut
TARÇINLI ARMUT
Hazırlama süresi: 1 saat
6 kişilik
218 kalori
Malzemeler:
6 armut (150’şer gram)
60 ml limon suyu
750 ml beyaz şarap
4 adet çubuk tarçın (5’er cm uzunluğunda)
80 gr şeker
1/2 limon kabuğu
250 ml süt
1/2 paket vanilyalı puding
6 top çikolatalı dondurma
Hazırlanışı:
Armutları soyun, çekirdekli kısımlarını oyarak çıkartın
20 ml limon suyunu armutların üzerine serpiştirin, aralarında boşluk kalmayacak şekilde tencereye yerleştirin
Beyaz şarabı, tarçınları, şekeri, limon kabuğunu ve 40 ml limon suyunu ekleyin Bir taşım kaynatın, üstü kapalı olarak orta ateşte 40 dakika armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin 150 ml pişme suyundan ayırın, armutları kalan suyun içinde bir gece bekletin
150 ml pişme suyu, süt ve vanilyalı pudingi devamlı karıştırarak bir taşım kaynatın Kaseye alın, soğumaya bırakın Armutları iyice süzdürün, sos ve dondurma ile servis yapın
NOT: Pişirilerek hazırlanan armutlar ekşi ve sert olmalı Soyduğunuz meyvelere kararmamaları için hemen limon suyu sürülmeyi unutmayın
|
|
|