Konu
:
Meyveli Tavuk Göğsü
Yalnız Mesajı Göster
Meyveli Tavuk Göğsü
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyveli Tavuk Göğsü
Malzeme Listesi:
1 paket tereyağı (250 gram)
3 kahve fincanı un (Turk kahvesi fincani)
3 kahve fincanı şeker
1 paket vanilya
1 kg süt
Yapılışı:
Tereyağını tencerede eritin, unu koyun ve 1-2 dakika ocakda kısık ateşde kavurun
Sütü ve şekeri ilave edin
Kıvamlı oluncaya kadar arada karıştırarak pişirin
Kaynamaya başlayınca altını kısın ve vanilyayı katın karıştırın ve ocağı söndürün
Mikserle 15-20 dakika çırparak soğutun
Çırpma süresinin uzunluğu muhallebinin kıvamını ve tadını daha bir güzel yapıyor
Meyve dilimleri (tercihen muz) ve ya bisküvi ile borcamın dibini döşeyin
Üzerine muhallebiyi dökün
isteğe bağlı olarak muhallebinin üzerini hindistan cevizi, fındık ve bisküvi kırıkları (incecik robottan geçirerek), ve sade olarak tüketebilirsiniz
Bu tatlıyı ister derin dondurucuda dondurarak soğuk soğuk dondurma gibi ve ya normal buzdolabı rafında soğutarak serin olarak tüketebilirsiniz
Benim çocuklarım serin şekli ile tüketmeyi sevdiler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul