Yalnız Mesajı Göster

Meyveli Tavuk Göğsü

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyveli Tavuk Göğsü



Malzeme Listesi:
  • 1 paket tereyağı (250 gram)
  • 3 kahve fincanı un (Turk kahvesi fincani)
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 kg süt
Yapılışı:

Tereyağını tencerede eritin, unu koyun ve 1-2 dakika ocakda kısık ateşde kavurun Sütü ve şekeri ilave edinKıvamlı oluncaya kadar arada karıştırarak pişirin Kaynamaya başlayınca altını kısın ve vanilyayı katın karıştırın ve ocağı söndürün Mikserle 15-20 dakika çırparak soğutun

Çırpma süresinin uzunluğu muhallebinin kıvamını ve tadını daha bir güzel yapıyor
  • Meyve dilimleri (tercihen muz) ve ya bisküvi ile borcamın dibini döşeyin Üzerine muhallebiyi dökün
  • isteğe bağlı olarak muhallebinin üzerini hindistan cevizi, fındık ve bisküvi kırıkları (incecik robottan geçirerek), ve sade olarak tüketebilirsiniz
  • Bu tatlıyı ister derin dondurucuda dondurarak soğuk soğuk dondurma gibi ve ya normal buzdolabı rafında soğutarak serin olarak tüketebilirsiniz
Benim çocuklarım serin şekli ile tüketmeyi sevdiler

Alıntı Yaparak Cevapla