Konu
:
Viyana Keki ....
Yalnız Mesajı Göster
Viyana Keki ....
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Viyana Keki ....
Malzemeler
4 su bardağı un
15 gr
yaş maya
2 çorba kaşığı pudra şekeri
3/4 su bardağı + 1 çay kaşığı şeker
1 portakalın kabuğu (rendelenmiş)
7 çorba kaşığı + 1 tatlı kaşığı margarin
1/3 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı ılık süt
1 kahve kaşığı tuz
4 yumurta
1 su bardağı çekirdeksiz üzüm
Yapılışı
1 tatlı kaşığı margarinle kek kalıbını yağlayın
Mayayı küçük bir kaseye ufalayıp, içine çatalla ezerek 1 çay kaşığı şeker katın
4 çorba kaşığı ılık süt ekleyip, sütle mayayı kabartın
Kaseyi sıcak ve esintisiz bir yerde 2 saat, hamur bir kat kabarana, yani hemen hemen kalıbı dolduruncaya kadar bekletin
Fırınınızı orta sıcaklığa (180 derece) getirip ısıtın
Kalıbı fırının orta katına sürüp 40 dakika ortasına batırılan bir şiş temiz çıkana kadar pişirin
Kalıbı fırından alıp bir kenarda 30 dakika beklettikten sonra keki tamamen soğuması için tel ızgaraya çıkartın
Kek tamamen soğuyunca, üstüne pudra şekeri serpip servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul