Konu
:
Elazığ Yöresi Tatlıları
Yalnız Mesajı Göster
Elazığ Yöresi Tatlıları
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elazığ Yöresi Tatlıları
BAKLAVA
MALZEMELER:
Yeteri kadar un, nisasta ve ceviz içi
1 paket sanayagi
1 adet yumurta
1 kase yogurt , 1 çay kasigi karbonat
Yarim su bardagi yag
YAPILISI:
1
Yumurta, yogurt ve sivi yag karistirilarak içerisine yeteri kadar un konulup karbonat ilave edilerek yumusak bir hamur yapilir
2
Hazirlanan hamur topaklara ayrilarak nisasta ile açilir
Tepsi yaglanarak yufka serilir
Yufkanin üzerine havanda dövülmüs ceviz serpilir
Bu isleme yufkalar bitene kadar devam edilir
3
Yufkalar bittikten sonra istenilen sekilde kesilerek üzerine , bir paket sanayagi eritilip iyice kizartildiktan sonra dökülür ve kizgin firinda kizartilir
4
Kizartma islemi tamamlandiktan sonra sogutulur ve hazirlanan surup sicak olarak üzerine dökülür
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul