Yalnız Mesajı Göster

Elazığ Yöresi Tatlıları

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elazığ Yöresi Tatlıları




BAKLAVA
MALZEMELER:
Yeteri kadar un, nisasta ve ceviz içi
1 paket sanayagi
1 adet yumurta
1 kase yogurt , 1 çay kasigi karbonat
Yarim su bardagi yag
YAPILISI:
1Yumurta, yogurt ve sivi yag karistirilarak içerisine yeteri kadar un konulup karbonat ilave edilerek yumusak bir hamur yapilir
2Hazirlanan hamur topaklara ayrilarak nisasta ile açilirTepsi yaglanarak yufka serilirYufkanin üzerine havanda dövülmüs ceviz serpilirBu isleme yufkalar bitene kadar devam edilir
3Yufkalar bittikten sonra istenilen sekilde kesilerek üzerine , bir paket sanayagi eritilip iyice kizartildiktan sonra dökülür ve kizgin firinda kizartilir
4Kizartma islemi tamamlandiktan sonra sogutulur ve hazirlanan surup sicak olarak üzerine dökülür

Alıntı Yaparak Cevapla