Konu
:
Zengin Kek
Yalnız Mesajı Göster
Zengin Kek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zengin Kek
Malzeme listesi:
Üst malzeme listesi
2 orta boy elma (Elmanın kabuklarını soyup, 4 parçaya bölün ve ince ince dilimleyin
)
3 yemek kaşığı çiçek yağı
5 kuru kayısı ( Kare kare doğranmış)
3 yemek kaşığı ceviz (Bıçak ile küçük parçalara ayırın)
2 yemek kaşığı kuru üzüm
2 kuru incir ( Kare kare doğrayın)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Tavanızı belirtilen miktarda yağ ile yağlayın
Yukarıdaki malzemelerden tarçın ve şeker hariç hepsini koyun
Orta kuvvette ateşte 5 dakika pişirin
Şeker ve tarçını ilave edin
1-2 dakika daha ocakta tutun ve ocağı kapatın
Kek malzemeleri:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı çiçek yağı
1 su bardağı ve 2 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tarçın
Toz şeker ve yumurta çırpılır
Diğer malzemeler ilave edilir
Akışkan bir kek hamuru elde edilir
26-28 cm’lik kek kalıbınızın taban ve kenarlarını yağlayın
Yağlı fırın kağıdını kek kalıbınızın içine yerleştirin
(Kek kalıbınızı önceden yağlarsanız yağlı kağıt daha kolay yerleştirilmektedir)
Tavada pişirdiğiniz malzemeleri kek kalıbının tabanına düzgünce yayın
Üzerine hazırladığınız kek hamurunu dökün ve önceden ısıttığınız( 170 derece) fırına koyun
Yaklaşık 40 dakika da pişiyor
Piştikten ve ılıdıktan sonra genişçe bir tabağa keki ters çevirerek yerleştirin
Yağlı kağıdı çıkarın
2-3 yemek kaşığı balı kekinizin üzerinden, heryerine gelecek şekilde gezdirin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul