Yalnız Mesajı Göster

Pratik Ve Lezzetli Krepler

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Ve Lezzetli Krepler



Malzeme Listesi:

(2-3 kişilik, 4 büyük boy krep çıkmaktadır)
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • yarım su bardağı süt
  • yarım su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
4-5 yemek kaşığı çiçek yağıni da krep malzemesine katin (Arzu ederseniz herbir krebi pişirmeden önce tavayı tereyağı ile yağlayarak da krepleri pişirebilisiniz, o zaman malzemelerin içine yağ koymayın)
Yapılışı:

Tüm malzemeleri derince bir kap içinde çırpın ve pürüzsüz bir karışım elde edin 26-28 cm lik çaplı bir tavayı orta kuvvette ateşte ısıtın ve kepçe yardımı ile krep malzemenizi tavaya dökün Tavayı sağa, sola hareket ettirerek malzemenin tüm tavanın tabanına yayılmasını sağlayın Arkalı önlü tahta bir spatula ile çevirmek sureti ile pişirin

Krepler bal, çikolata, peynir çeşitleri ile birlikte servis yapılabilir

Krepleri servis tabağına alırken 4 parçaya ayırıp kıvırarak ve tabağın ortasını maydanoz ve taze nane ile süsleyerek de sunabilirsiniz

Çeşitleme:

Damak tadınıza göre krep malzemesi içine ince ince doğranmış taze nane veya dereotu katabilirsiniz, veya tuz yerine 1 tatlı kaşığı şeker (esmer şeker de olabilir) koyarak tatlı krepler yapabilirsiniz

Tavanın çapını değiştirerek daha küçük veya daha büyük krepler de hazırlanabilr

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla