Konu
:
Pratik Ve Lezzetli Krepler
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Ve Lezzetli Krepler
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Ve Lezzetli Krepler
Malzeme Listesi:
(2-3 kişilik, 4 büyük boy krep çıkmaktadır)
2 yumurta
1 su bardağı un
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı su
1 çay kaşığı tuz
4-5 yemek kaşığı çiçek yağıni da krep malzemesine katin
(Arzu ederseniz herbir krebi pişirmeden önce tavayı tereyağı ile yağlayarak da krepleri pişirebilisiniz, o zaman malzemelerin içine yağ koymayın)
Yapılışı:
Tüm malzemeleri derince bir kap içinde çırpın ve pürüzsüz bir karışım elde edin
26-28 cm lik çaplı bir tavayı orta kuvvette ateşte ısıtın ve kepçe yardımı ile krep malzemenizi tavaya dökün
Tavayı sağa, sola hareket ettirerek malzemenin tüm tavanın tabanına yayılmasını sağlayın
Arkalı önlü tahta bir spatula ile çevirmek sureti ile pişirin
Krepler bal, çikolata, peynir çeşitleri ile birlikte servis yapılabilir
Krepleri servis tabağına alırken 4 parçaya ayırıp kıvırarak ve tabağın ortasını maydanoz ve taze nane ile süsleyerek de sunabilirsiniz
Çeşitleme:
Damak tadınıza göre krep malzemesi içine ince ince doğranmış taze nane veya dereotu katabilirsiniz, veya tuz yerine 1 tatlı kaşığı şeker (esmer şeker de olabilir) koyarak tatlı krepler yapabilirsiniz
Tavanın çapını değiştirerek daha küçük veya daha büyük krepler de hazırlanabilr
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul