Konu
:
Kremalı Tel Kadayıf
Yalnız Mesajı Göster
Kremalı Tel Kadayıf
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremalı Tel Kadayıf
Kremalı Tel Kadayıf
=malzemeler=
Yarım kg tel kadayıf
1 paket tereyağı ya da margarin
Krema için:
Yarım litre süt
1 çay bardağı pirinç unu
1 çaybardağı şeker
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Yarım limon suyu
=hazırlanışı=
Evvela şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır
Krema malzemesi orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir
Tereyağı yakmadan eritilir, ılıtılır
Kadayıfın üzerine dökülür ve didiklenir
Yağlı kadayıfın yarısı bastırarak fırın kabına yerleştirilir
Üzerine krema yayılır
Kalan yağlı kadayıf üzerine yerleştirilir
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir
Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir
2 saat bekletilir
Kare keserek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul