Yalnız Mesajı Göster

Kremalı Tel Kadayıf

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kremalı Tel Kadayıf




Kremalı Tel Kadayıf

=malzemeler=

Yarım kg tel kadayıf

1 paket tereyağı ya da margarin

Krema için:

Yarım litre süt

1 çay bardağı pirinç unu

1 çaybardağı şeker

Şerbet için:

3 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

Yarım limon suyu

=hazırlanışı=

Evvela şerbet kaynatılır ve soğumaya bırakılır Krema malzemesi orta ateşte sürekli karıştırarak göz göz olana kadar pişirilir Tereyağı yakmadan eritilir, ılıtılır Kadayıfın üzerine dökülür ve didiklenir Yağlı kadayıfın yarısı bastırarak fırın kabına yerleştirilir Üzerine krema yayılır Kalan yağlı kadayıf üzerine yerleştirilir Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirilir Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbet gezdirilir 2 saat bekletilir Kare keserek servise sunulur

Alıntı Yaparak Cevapla