Konu
:
Kuru Kayısılı Pay
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Kayısılı Pay
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Kayısılı Pay
Malzemeler,
Hamuru için,
1 adet yumurta
5 yemek kaşığı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
100 gram margarin (oda sıcaklığında)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ara Katı için,
500 gram kuru kayısı
5 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı,
Kayısıları bol suyla yıkayıp süzün
Orta boy tencereye kayısıları alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin
Yumuşayınca kadar haşlayın
Haşlanan kayısıları süzüp orta büyüklükte doğrayın
Kayısı, şeker ve tarçını iyice karıştırın
Hamurunu hazırlamak için derin bir kaba unu alın
Unun ortasını havuz gibi açıp hamuru için gerekli malzemeleri ilave edin
Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun
Orta boy kelepçeli tart kalıbını yağlayın
Hamuru iyice bölüp yarısını tart kalıbına yerleştirin
Kayısılı harcı hamurun üzerine dökün
Kalan hamuru kayısılı harcın üzerine yayıp elinizle bastırın
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin
Pişen tartı fırından çıkarıp ılınması için bekletin
Tart ılındıktan sonra kalıptan çıkarın, dilimleyip dondurma ile servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul