Konu
:
Şuruplu Portakal Dilimleri (6 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Şuruplu Portakal Dilimleri (6 Kişilik)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şuruplu Portakal Dilimleri (6 Kişilik)
Şuruplu Portakal Dilimleri (6 Kişilik)
Malzemeler
9 sulu portakal, tercihen çekirdeksiz
75-100 gr şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
Yemeğin Tarifi
Portakalları keskin bir bıçakla soyun
Dikkatlice bayaz zarını da çıkartın
Portakalları yataylamasına keskin bir bıçakla dilimleyin
Çekirdekleri varsa ayıklayın
Portakal dilimlerini derin cam bir kaseye kat kat yerleştirin
Her katın üstüne biraz şeker, limon kabuğu ve limon suyundan dökün
Üzerini kapatıp en az 4 saat buzdolabında tutun
Soğuk olara servis yapın
HAZIRLAMA:
Portakalları soyma: Portakalların sularını akıtmak için bir kasenin üstünde soyun
İnce uçlu keskin bir bıçakla bir kesikle hem kabuğu hem de beyaz zarı ayırabilirsiniz
Limon kabuğunu rendelerken acı olan beyaz kısımlarını almamaya dikkat edin
ÖZEL DURUM:
Servis yapmadan hemen önce 3-4 yemek kaşığı portakal likörünü portakal dilimlerinin üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul