Konu
:
Gratine Şeftali Tatlisi
Yalnız Mesajı Göster
Gratine Şeftali Tatlisi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Gratine Şeftali Tatlisi
GRATİNE ŞEFTALİ TATLISI
Kullanılacak malzeme:
1 kilo yarma şeftali,
150 gram toz şekeri,
1 limonun kabuğu,
Yapımı: Şeftalileri ikiye yarmalı
Çekirdeklerini çıkarmalı, kabuklarını soymalı ve bunları pyrex bir kayık tabağa düzenli bir biçimde yerleştirmeli
Şeftalilerin üstüne toz şekerini serptikten sonra limon kabuğunun sadece sarı yerini rendelemeli (beyazının katılmamasına dikkat etmeli yoksa acı olur)
Bu rendelenmiş kabuğu da serptikten sonra pyrex kayık tabağı kızgın fırına sürmeli
Şeftalileri 15 dakika fırında tuttuktan sonra çıkarmalı
Servis tabaklarına bölmeli
Kalan suyu kaynatıp koyulaştırdıktan sonra şeftalilerin üstüne dökmeli ve sıcak sıcak servis yapmalı
Bu tatlı sıcak yenebileceği gibi soğuk da yenir
O vakit şeftalilerin üstüne birer parça kaymak da konur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul