Konu
:
Ahududu Jöleli Armut
Yalnız Mesajı Göster
Ahududu Jöleli Armut
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ahududu Jöleli Armut
AHUDUDU JÖLELİ ARMUT
Kullanılacak malzeme (8 kişi için):
8 iri armud,
1/2 küçük paket ahududu jölesi,
8 çorba kaşığı toz şekeri,
1 kahve kaşığı vanilya,
16 tane (veya şekerleme) ahududu,
Yapımı: Armutları ortadan ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın
Sert çekirdek yataklarını da çıkardıktan sonra armutları küçük bir kaba koyun
Şekerin tamamını armutların üstüne serptikten sonra bir bardak su ve vanilyayı kattıktan sonra kabı ateşe oturtun
Armutlar hafifçe yumuşayacak kadar kaynadıktan sonra kabı ateşten indirin
Armutları birer küçük tabağa ikişer ikişer oturtun
Her armudun ortasındaki boşluğa birer ahududu yerleştirin
Armuttan artan şurubu kullanarak jöle paketindeki tanımlamaya uyarak jöleyi hazırlayın
Sonra jöleyi soğuk bir yere bırakın
Jöle soğuyup da sertleşmeye başlayacağı sırada armutların üstünü jöleyle örtün
Sonra tabakları buzdolabına koyun
Servis vakti bunları buzdolabından çıkarıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul