Konu
:
Selçuk Lokması
Yalnız Mesajı Göster
Selçuk Lokması
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Selçuk Lokması
Selçuk Lokması
Zevkinize göre iri taze üzüm tanelerini, çekirdeksiz kuru kayısıyı veya kuru mürdüm eriğini iyice yıkayıp suda ıslatarak şişirdikten sonra un, bir çimdik tuz ve suyla yapılmış kurkut'a (boza kıvamındaki hamur) teker teker batırıp çıkarın ve ateşte bulunan kızgın ve bol zeytinyağına atın
Kızaranları kevgirle süzerek tavadan çıkarıp servis tabağına koyun
Üzerlerine isteğe göre pudra şekeri, marmelât veya bal döküp sıcak sıcak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul