Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Pelte

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Pelte



malzemeler

1 Su bardağı üzüm pekmezi
2 Su bardağı su
4,5 Çorba kaşığı buğday nişastası
Üzerine : Ceviz içi

Hazırlanışı
  • 1 Su bardağı üzüm pekmezi, 2 su bardağı su ve 4,5 çorba kaşığı buğday nişastasını derin bir kaba alıp, iyice karıştırın
  • Kısık ateşte koyulaşıp, muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin
  • Hazırladığınız karışımı kuplara doldurun
  • Üzerini cevizle süsleyip, servis yapın
  • NOT : Meyveli örneğin çilekli pelte hazırlamak istiyorsanız yarım kilo çileği blendırdan geçirin
  • Tencereye aktarıp, üzerine 1 su bardağı tozşeker, çok az suyla çırpılmış yarım su bardağı nişasta ve 1 litre su ekleyin
  • Karıştırarak koyulaşana dek pişirin
  • Pişmesine yakın bir paket vanilya ekleyin
  • Pelteyi kaselere bölüştürün
  • Soğuduktan sonra dilimlenmiş çilekle süsleyip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla