Konu
:
Kremali Trabzon Hurmasi
Yalnız Mesajı Göster
Kremali Trabzon Hurmasi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kremali Trabzon Hurmasi
KREMALI TRABZON HURMASI
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
4 adet olgun trabzon hurması,
1 fincan pudra sekeri,
3 yumurta,
100 gram toz şekeri,
3 yaprak jelatin,
1 bardak krem şanti
Yapımı: Trabzon hurmasının kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra etli kısmını bir süzgeçten geçirmeli
Buna pudra şekerini katmalı
İyice karıştırıp birbirine yedirmeli
Karışımı altı dar, ağzı geniş, ayaklı ve büyük dört bardağa boşaltmalı (aşağı yukarı karışım her bardağın üçte birini doldurmâlıdır)
Beri yanda 1 tüm yumurtayla 2 yumurta sarısını, 100 gram toz şekeriyle bir porselen kâsede iyice çırpmalı
Karışım köpük hâline getirmeli
Kabı benmariye koymalı ve karıştırmaya ara vermeden içindekileri ısıtmalı
Kaynayacak kadar ısınacak krema köpürecektir
Kremayı kaynamasına imkân vermeden kâsesiyle benmariden çıkarmalı
Soğuk suda ıslatılmış olan jelatin yapraklarını iyice süzdükten sonra ufalayarak kabarık bir köpük hâlindeki kremaya katmalı; iyice karıştırıp yedirmeli
Sonra kâseyi serin bir yere bırakmalı
Krema ılıyıp soğumaya başlayınca bununla bardakların üstünü doldurmalı
Ancak bu arada krem şantiy için 1-1 1/2 parmak kadar bir boşluk bırakmayı ihmal etmemeli
Bardaktakiler iyice soğuyunca karışımın üstünü krem şantiyle süsleyip servis vaktine kadar buzdolabında tutmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul