Konu
:
Muz Merenge
Yalnız Mesajı Göster
Muz Merenge
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Muz Merenge
MUZ MERENGE
Kullanılacak malzeme: 12 muz,
100 gram pudra şekeri,
50 gram toz şekeri,
50 gram tereyağı,
5 yumurta akı
Yapımı: Muzların kabuklarını soyup her birini yanlamasına ve uzunlamasına ikiye bölmeli
Yani her muzu dörde bölmeli
Pyrex bir kayık tabağı bol yağa bulamalı
Bunun üstüne muz parçalarını yerleştirmeli
Üzerlerine de toz şekerini serpmeli ve kabı fırına sürmeli
Yumurtaların aklarını pudra şekeriyle çırparak kar köpüğü haline getirmeli
Bunu fırında birkaç dakika kalan şekerli muzun üstüne yaymalı
Kabı hafif ısılı fırına sürmeli ve yüzey hafif kızarıncaya kadar orada tutmalı
Sonra pyrex kabı fırından çıkarıp hemen sofraya götürmeli ve servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul