Konu: Muz Merenge
Yalnız Mesajı Göster

Muz Merenge

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Muz Merenge




MUZ MERENGE

Kullanılacak malzeme: 12 muz,
100 gram pudra şekeri,
50 gram toz şekeri,
50 gram tereyağı,
5 yumurta akı

Yapımı: Muzların kabuklarını soyup her birini yanlamasına ve uzunlamasına ikiye bölmeli Yani her muzu dörde bölmeli Pyrex bir kayık tabağı bol yağa bulamalı Bunun üstüne muz parçalarını yerleştirmeli Üzerlerine de toz şekerini serpmeli ve kabı fırına sürmeli Yumurtaların aklarını pudra şekeriyle çırparak kar köpüğü haline getirmeli Bunu fırında birkaç dakika kalan şekerli muzun üstüne yaymalı Kabı hafif ısılı fırına sürmeli ve yüzey hafif kızarıncaya kadar orada tutmalı
Sonra pyrex kabı fırından çıkarıp hemen sofraya götürmeli ve servis yapmalı

Alıntı Yaparak Cevapla