Konu
:
Pekmezli Muhallebi (Resimli Tarif)
Yalnız Mesajı Göster
Pekmezli Muhallebi (Resimli Tarif)
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pekmezli Muhallebi (Resimli Tarif)
malzemeler
5 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı pirinç unu
2 Çorba kaşığı buğday nişastası
1 Tatlı kaşığı un
1 Tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine : İkişer çorba kaşığı üzüm pekmezi
Hazırlanışı
Tencereye 5 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı pirinç unu, 2 çorba kaşığı buğday nişastası, 1 tatlı kaşığı un ve 1 tatlı kaşığı tereyağını koyun
Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamını alana dek pişirin
Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın
Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltın ve soğumaya bırakın
Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıçak ile dörde kesin (artı şeklini verin)
Üzerine ikişer çorba kaşığı üzüm pekmezini gezdirip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul