Yalnız Mesajı Göster

Pekmezli Muhallebi (Resimli Tarif)

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pekmezli Muhallebi (Resimli Tarif)



malzemeler

5 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı pirinç unu
2 Çorba kaşığı buğday nişastası
1 Tatlı kaşığı un
1 Tatlı kaşığı tereyağı
Üzerine : İkişer çorba kaşığı üzüm pekmezi

Hazırlanışı
  • Tencereye 5 su bardağı süt, 3 çorba kaşığı pirinç unu, 2 çorba kaşığı buğday nişastası, 1 tatlı kaşığı un ve 1 tatlı kaşığı tereyağını koyun
  • Kısık ateşte ağır ağır karıştırıp muhallebi kıvamını alana dek pişirin
  • Koyulaştıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatın
  • Muhallebiyi dilerseniz kaselere ya da kuplara boşaltın ve soğumaya bırakın
  • Servis yapacağınız zaman muhallebiyi bıçak ile dörde kesin (artı şeklini verin)
  • Üzerine ikişer çorba kaşığı üzüm pekmezini gezdirip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla