Konu
:
Kestaneli Browni!!
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Browni!!
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kestaneli Browni!!
malzemeler:
alttaki hamur için,
1 su bardağı + 2 kaşık un
1/4 su bardağı toz şeker
50 gr
margarin/tereyağ
½ paket kabartma tozu
1 yumurta
vanilya
ortasına:
1 ufak kavanoz kestane püresi (~380gr)
en üste:
80gr tereyağı
80gr bitter çikolata
2 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı un
1 kaşık kakao
1/4 paket kabartma tozu
1 kaşık margarin 15gr
(ben en üst kat için lindt'in %70 kakaolu bitter çikolatasını kullandım
garip bir fiyatı var ama eğer özel misafirleriniz gelecekse kesinlikle onu tavsiye ederim)
hazırlanması:
24/26 cm çapında kelepçeli kek kalıbını yağlayıp altına yağlı kağıt serin
en alt kat için verilen malzemeleri karıştırıp bir hamur yapın
(ilk başta hamur hiç toplanmayacakmış gibi gelebilir ama yoğurdukça toparlanıyor merak etmeyin)
hamuru elinizle veya merdaneyle açarak (kenarlarını yükseltmeden) kalıba yayın
kestane püresini hamurun üzerine düzgünce yayın
80 gr tereyağını & 80gr bitter çikolatayı benmari usulü eritin
(küçük boy bir tencereye yarısına kadar su doldurup ateşe koyun
geniş bir cezvenin içine yağı koyun
cezveyi suyun üzerine yerleştirin
yağ eriyince çikolataları ekleyin
onlar da eriyince suyun üzerinden alıp ılıtın
)
2 yumurta ile 1/2 bardak şekeri büyük bir çırpma kabında kabarıp beyazımsı krema olana kadar mikserle çırpın
erimiş çikolatayı ekleyip çırpmaya devam edin
çırpmaya devam ederken azar azar 3/4 bardak unu, 1 kaşık kakaoyu ve 1/4 paket kabartma tozunu ekleyip tam karışınca mikseri kapatın
bu karışımı da kestanelerin üzerine döküp önceden ısınmış 200C fırında 20-25 dakika pişirin
(hamurun içi kupkuru kalmamalı, üst katmana batırılan kürdan yarı ıslak çıkmalı)
(ben brownie'nin üzeri pürüzsüz gözüksün diye soğuduktan sonra kakao ve pudra şekeri serptim ilave olarak)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul