Konu
:
Ay Gölgesi
Yalnız Mesajı Göster
Ay Gölgesi
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ay Gölgesi
Ay Gölgesi
Kullanılacak malzeme (4 kişi için):
2 muz,
4 mandalina,
1 bardak süt,
3 yumurta sarısı,
100 gram pudra şekeri,
birkaç parça limon kabuğu (sadece sarısı)
Yapımı: Sütü limon kabuklariyle kaynatıp ince delikli süzgeçten geçirmeli ve bir kenarda soğumaya bırakmalı
Yumurta sarılarını pudra şekeriyle porselen ve yayvan bir kâseye koymalı ve tahta bir kaşıkla iyice çrrparak köpürtmeli (bunu çırpma makineleriyle de yapmak mümkündür)
Çırpmayı yavaşlatarak sütü sicim gibi ince akıtarak bu köpüğe yedirmeli
Tahta kaşıkla karıştırmaya ara vermeden kâseyi içinde kaynar su bulunan ateşteki bir kabın İçine oturtmalı
Böylece bu kremayı benmaride koyulaşıncaya kadar pişirmeli
Krema koyulaşınca hemen benmariden yani kâseyi kaynar sudan çıkarmalı
Bir süre daha karıştırmalı
Krema hafifçe ılıyınca karıştırmaya son vermeli
Kremayı iyice donması için buz dolabına kaldırmalı
Beri yanda muzların kabuklarını soyup kendilerini dilim dilim doğramalı
Mandalinaların kabuklarını soyup bunları dilim dilim ayırmalı
Sonra her dilimin etli kısımlarını zedelemeden üzerlerindeki ince zarı ve çekirdeklerini çıkarmalı
Üzerlerindeki zarlar çıkarılmış mandalina dilimlerinden beş - on tanesini bir kenara ayırdıktan sonra geri kalanını kristal veya gümüş bir kupaya ya da kâseye boşaltmalı
Bunların üzerlerine muzun dörtte üçünü boşaltmalı
Bunların üstüne soğumakta olan kremayı döküp iyice örtmeli
Kremanın üstüne de bir kenara ayırılmış mandalina dilimleriyle bir güneş yapmalı
Her dilimin sağına, soluna da birer muz yuvarlağı oturtmalı
Kupayı (güzel bir kâse de olabilir) tekrar buzdolabının en soğuk yerine kaldırmalı ve servis vaktine kadar orada tutmalı
Bu hoş tatlıyı çok soğuk olarak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul