Yalnız Mesajı Göster

Antepfıstıklı Kaşık Helvası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Antepfıstıklı Kaşık Helvası



ANTEPFISTIKLI KAŞIK HELVASI TARİFİ

35 su bardağı(bir paket) irmik<
250 gram margarin<
5 su bardağı süt<
2 su bardağı su<
3 su bardağı şeker<
1 paket vanilya<
üzerine serpmek için:
antepfıstığı<
pudra şekeri<

YAPILIŞI:Bir tencerede yağı eritin irmiği ilave edip iyice kavurun Başka tencerede sütü ve suyu kaynatın Şekeri ve vanilyayı koyun Şeker eridikten sonra ocaktan indirin

Kavurduğunuz irmiğe şekerli sütü ilave edip karıştırın Tencerenin kapağını kapatıp sütü çekene kadar kaynatın Tencereyi ocaktan indirdikten sonra 20 dakika demlendirin
Helvayı kaşıkla alıp servis tabağına koyun isteğinize göre antepfıstığı ve pudra şekeri serperek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla