Konu
:
Antepfıstıklı Kaşık Helvası
Yalnız Mesajı Göster
Antepfıstıklı Kaşık Helvası
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antepfıstıklı Kaşık Helvası
ANTEPFISTIKLI KAŞIK HELVASI TARİFİ
3
5 su bardağı(bir paket) irmik<
250 gram margarin<
5 su bardağı süt<
2 su bardağı su<
3 su bardağı şeker<
1 paket vanilya<
üzerine serpmek için:
antepfıstığı<
pudra şekeri<
YAPILIŞI:Bir tencerede yağı eritin
irmiği ilave edip iyice kavurun
Başka tencerede sütü ve suyu kaynatın
Şekeri ve vanilyayı koyun
Şeker eridikten sonra ocaktan indirin
Kavurduğunuz irmiğe şekerli sütü ilave edip karıştırın
Tencerenin kapağını kapatıp sütü çekene kadar kaynatın
Tencereyi ocaktan indirdikten sonra 20 dakika demlendirin
Helvayı kaşıkla alıp servis tabağına koyun
isteğinize göre antepfıstığı ve pudra şekeri serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul