Konu
:
Portakallı Tart
Yalnız Mesajı Göster
Portakallı Tart
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Portakallı Tart
PORTAKALLI TART
MALZEMELER
150 gr
oda ısısında margarin
2 Adet yumurta
Su bardağı pudra şekeri
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 çay bardağı ince çekilmiş fındık veya çeviz
1tatlı kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un
KREMASI İÇİN;
1 poşet toz şanti
1 çay bardağı soğuk şüt
1 adet portakal
YAPILIŞI
Margarinin oda ısında olmasına gösteriyoruz
Üzerine yumurta ve toz fındığı veya cevizi portakallı rendeliyoruz, karıştırıyoruz
Üzerine unu, kabartma tozunu,
vanilyayı döküp hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz
Bu hamuru en belirgin özelliği fazla yoğurmadan ortaya çıkmasıdır
Hazırlanan hamuru isterseniz küçük kalıplara doldurabilirsiniz
İsterseniz cam fırına kabına yayıp kenarlarını da kaplayacak şekilde yerlrştiriyoruz
Kullandığımız kalıp veya kaba koyduğumuz hamurun 5 veya 6 yerinden çatal ile deliyoruz
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 20- 30 dakika pişiriyoruz
Fırından çıkınca soğumaya bırakıyoruz
Diğer tarafta krem şanti soğuk süt ile mikserde köpürtüyoruz
Şantiyi desenli bir şekilde tartın üzerine görkemli bir biçimde sıkıyoruz
Kabuğunu hamurun kullandığımız portakalı istenilen incelikte kesip şantinin üzerine diziyoruz
Servise hazır hale getiriyoruz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul