Yalnız Mesajı Göster

Baklava Tarifi - Yapımı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baklava Tarifi - Yapımı



MALZEMELER
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1/2 Limon Suyu
1/2 Çay Bardağı Su
Alabildiği Kadar Un
İçine: Dövülmüş Ceviz
Şerbet İçin:
4 Su Bardağı Şeker
35 Su Bardağı Su
1/4 Limon
Ayrıca:
Açmak İçin Nişasta
250 gr Margarin(Üzerine Dökmek İçin)
HAZIRLANIŞI
Bakalvanın şerbetini hazırlayalımBunun için şeker,su ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelimYoğurt,zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabın içinde karıştıralımYumurtaları içine kırıp,unu azar azar ilave ederek poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelim
Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalımBezelerin üzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelimİlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalımAralarına nişasta serperek üst üste dizelim
Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalımİlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıp,her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpelimKalan 10 bezeyi de açalımOnları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alalımBu arada margarini kızdıralım
Tepsideki hamuru baklava dilimi şeklinde keselimÜzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirelim(margarin asla ılık olmamalı)Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürelimBaklavanın üzeri altın sarısı renk alana dek pişirelimÇıkarttıktan sonra baklavayı bir süre bekleterek ılıtalımÜzerine ılık şerbeti döküp,tatlısını çekmesini bekledikten sonra servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla