Konu
:
Baklava Tarifi - Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Baklava Tarifi - Yapımı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baklava Tarifi - Yapımı
MALZEMELER
3 Adet Yumurta
4 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Çay Bardağı Zeytinyağı
1/2 Limon Suyu
1/2 Çay Bardağı Su
Alabildiği Kadar Un
İçine: Dövülmüş Ceviz
Şerbet İçin:
4 Su Bardağı Şeker
3
5 Su Bardağı Su
1/4 Limon
Ayrıca:
Açmak İçin Nişasta
250 gr Margarin(Üzerine Dökmek İçin)
HAZIRLANIŞI
Bakalvanın şerbetini hazırlayalım
Bunun için şeker,su ve çeyrek limonu kaynatalım ve bekletelim
Yoğurt,zeytinyağı, limon suyu ve suyu bir kabın içinde karıştıralım
Yumurtaları içine kırıp,unu azar azar ilave ederek poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur elde edelim
Hamurdan büyük parçalar kopartarak 20 adet beze yapalım
Bezelerin üzerine nemli bir bez örtüp,20 dk dinlendirelim
İlk 10 bezeyi ayrı ayrı hafifçe unlanmış zeminde servis tabağı büyüklüğünde açalım
Aralarına nişasta serperek üst üste dizelim
Oklavayla 10 bezeyi birarada incecik açalım
İlk 4 yufkayı bolca yağlanmış bir tepsiye alıp,her 4 yufkada bir dövülmüş ceviz serpelim
Kalan 10 bezeyi de açalım
Onları da yine aralarına ceviz serperek tepsiye alalım
Bu arada margarini kızdıralım
Tepsideki hamuru baklava dilimi şeklinde keselim
Üzerine iyice kızdırılmış margarini gezdirelim
(margarin asla ılık olmamalı)
Tepsiyi önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırına sürelim
Baklavanın üzeri altın sarısı renk alana dek pişirelim
Çıkarttıktan sonra baklavayı bir süre bekleterek ılıtalım
Üzerine ılık şerbeti döküp,tatlısını çekmesini bekledikten sonra servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul