Konu
:
Şam Sütlacı
Yalnız Mesajı Göster
Şam Sütlacı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şam Sütlacı
MALZEMELER
1/2 gr damla sakızı
350 gr pirinç
1/4 litre süt
Şurup için:
1 çorba kaşığı limon suyu
3 su bardağı toz şeker
1/5 bardak su
HAZIRLANIŞI
Pirinci ayıklayıp, yıkadıktan sonra sütle birlikte koyu bir lapa haline gelene dek sık sık karıştırarak pişirin
Pirince, dövüp, toz haline getirdiğiniz sakızı katıp, karıştırın
Bu karışımı servis yapacağınız kaselere iki parmak kalınlığında boşaltıp, soğumasını bekleyin
Bu arada şurubu hazırlayın
Şeker ve suyu koyu bir şurup haline gelene dek kaynatın
İçıne limon suyunu ilave edin
Bir taşım kaynattıktan sonra şurubu soğutun
Sütlacı üzerine döküp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul