Konu
:
(Resimli) Hamsi Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
(Resimli) Hamsi Tatlısı
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
(Resimli) Hamsi Tatlısı
Hamsi Tatlısı Tarifi (Resimli)
Hamsi Tatlısı Nasıl Yapılır?
Hamsi Tatlısı Hazırlanışı
Malzeme(4 Kişilik)
250 gr
hamsi
250 gr
un
5 adet yumurta
2 su bardağı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
¼ limonun suyu
tuz
1 su bardağı zeytinyağ
½ fincan yeşil fıstık
½ fincan fındık
Jöle malzemesi:
1 adet muz
1 adet portakal
100 gr ahududu
1 adet kırmızı elma
1 adet şeftali
2 su bardağı su
300 gr
şeker
Şerbet malzemesi:
½ kg toz şeker
2 su bardağı
1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı:
Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız
Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ilave ederek sürekli karıştırınız
Yaklaşık 7 dakika kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip çeyrek limonun suyunu ekleyiniz
Bir iki dakika karıştırdıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakınız
Hamur ılıyınca yumurtaları kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırınız
İçlerine hamsi filetolarını birer birer yerleştirip hamurları kapatınız
Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartınız
Şurubu hazırlayınız
Kızarmış hamsili hamurları atıp 5 dakika kadar bekletiniz ve bilahare tepsiye diziniz
Muz hariç diğer meyveleri kabuklarını ile birlikte küçük parçalara kesiniz ve çekirdeklerini ayıklayınız ve bir kapta birleştiriniz
Buna soyulup dilimlenmiş muzları ilave ediniz
Su ve şeker ilave ederek pişiriniz
Hazırlanan jöleyi hamsili hamurların üzerine dökünüz
Yarım saat bekletip soğuk servis yapınız
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul