Yalnız Mesajı Göster

(Resimli) Hamsi Tatlısı

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

(Resimli) Hamsi Tatlısı



Hamsi Tatlısı Tarifi (Resimli)
Hamsi Tatlısı Nasıl Yapılır?
Hamsi Tatlısı Hazırlanışı



Malzeme(4 Kişilik)

250 gr hamsi
250 gr un
5 adet yumurta
2 su bardağı su
1 çay kaşığı zeytinyağı
¼ limonun suyu
tuz
1 su bardağı zeytinyağ
½ fincan yeşil fıstık
½ fincan fındık

Jöle malzemesi:

1 adet muz
1 adet portakal
100 gr ahududu
1 adet kırmızı elma
1 adet şeftali
2 su bardağı su
300 gr şeker

Şerbet malzemesi:

½ kg toz şeker
2 su bardağı
1 çay kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız Su kaynama noktasına geldiğinde un ve tuz ilave ederek sürekli karıştırınız Yaklaşık 7 dakika kaynadıktan sonra bir iki damla zeytinyağı gezdirip çeyrek limonun suyunu ekleyiniz Bir iki dakika karıştırdıktan sonra ateşten indirip soğumaya bırakınız Hamur ılıyınca yumurtaları kırıp yoğurun ve hamuru cevizden küçük parçalara ayırınız İçlerine hamsi filetolarını birer birer yerleştirip hamurları kapatınız Hamurlu hamsileri zeytinyağında pembeleşinceye kadar kızartınız Şurubu hazırlayınız Kızarmış hamsili hamurları atıp 5 dakika kadar bekletiniz ve bilahare tepsiye diziniz Muz hariç diğer meyveleri kabuklarını ile birlikte küçük parçalara kesiniz ve çekirdeklerini ayıklayınız ve bir kapta birleştiriniz Buna soyulup dilimlenmiş muzları ilave ediniz Su ve şeker ilave ederek pişiriniz Hazırlanan jöleyi hamsili hamurların üzerine dökünüz Yarım saat bekletip soğuk servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla