Yalnız Mesajı Göster

Fırında Graten Tavuk

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fırında Graten Tavuk




MALZEMELER:

-1
-2 kaşık yağ (margarin)
-2 kaşık un
-Yarım litre
-3- 4 çorba kaşığı rende kaşar
-2
-Tuz ve kara

YAPILIŞI:

1- Tavuk temizlenir, ocak alevinde alazlanır, yıkanır ve haşlanır
2- Soğuyunca küçük parçalara ayrılır
3- Yağ ile un hafif pembe kavrulur Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir Ilınınca ve 2 kaşık rende kaşar i konup karıştırılır
4- Yağlanmış tepsiye bu sosun üçte biri konup yayılır Üzerine eti, onun üzerine de artan sos konup kaşar i rendesi serpilir
5- Fırında pembe olarak kızartılır
6- Dilimlenerek sıcak olarak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla