Konu
:
Saray Usulü Çerkez Tavuğu
Yalnız Mesajı Göster
Saray Usulü Çerkez Tavuğu
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Saray Usulü Çerkez Tavuğu
Kullanılacak Malzemeler
1,5 kg
lık bütün tavuk
1 adet küçük boy kuru soğan
1,5 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı su
Cevizli harç:
2 su bardağı ceviz içi
2 dilim bayat beyaz ekmek içi
2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 diş sarmısak
1 su bardağı tavuk suyu
1 çay kaşığı tuz
Hazırlanma Şekli
Temizlenmiş ve yıkanmış tavuğu bir tencereye koyun
6 su bardağı su ve soğanı ilave edip, haşlanmaya bırakın
Su kaynamaya başlayınca üstünde oluşan köpükleri bir kaşıkla veya kevgirle alın
Tavuk hafifçe yumuşadıktan sonra tuzunu ilave edin
İyice yumuşayıncaya kadar, tencerenin kapağı kapalı olarak orta ateşte pişirin
Pişen tavuğun suyunu süzün
Tavuk soğuyunca derisini ve kemiklerini çıkarın, etlerini küçük parçalara ayırın
Ceviz içlerini elektrikli öğütücüden geçirerek un haline getirin veya havanda macun kıvamına gelinceye kadar dövün
Cevizi bir kaba alın
Bayat ekmek içini tavuk suyunda yumuşatın
Sonra suyunu sıkın ve cevize ilave edin
Pütürsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın
Toz kırmızı biber, ezilmiş sarmısak ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun
Sonra da bir bardak ılık tavuk suyunu kaşıkla yedirerek harcı boza kıvamına gelinceye kadar inceltin
En sonunda bu harcı ayıklanmış tavuk parçalarıyla karıştırın ve bir servis tabağına yerleştirin
Kaşığın tersiyle üstünü ve kenarlarını düzeltin
Üzerine eskiden olduğu gibi cevizin yağını çıkararak gezdirebilirsiniz
Ya da kırmızı toz biberli kızdırılmış tereyağı gezdirip, servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul