Konu
:
Tavuk Keşkek
Yalnız Mesajı Göster
Tavuk Keşkek
09-05-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuk Keşkek
Malzemeler: 1 adet tavukgöğsü, 1 su bardağı nohut, 2 su bardağı aşurelik buğday, 5 su bardağı su, 2 yemek kaşığı tereyağı, yeterince tuz, kırmızıbiber ya da pul biber
Hazırlanışı: Buğdayı ve nohudu akşamdan yıkayarak ayrı ayrı ıslatalım
Düdüklü tencereye buğdayları ıslatma suyuyla birlikte, nohutları ise süzerek alalım
Suyu, tuzu ve tavukgöğsünü ekleyelim
Ağır ateşte buğdaylar ezilip suyunu çekene kadar pişirelim
İçindeki tavuğu çıkarıp kemiklerini ayırarak tiftikleyip tekrar aynı tencereye alalım
Karışımı kaşıkla çırparak etin buğdaya karışmasını sağlayalım
Bir tavada tereyağını eritip kırmızıbiber ilave edip ocaktan alalım
Hazır hale gelen keşkeği servis tabağına alarak, üzerine hazırlamış olduğumuz biberli yağı gezdirerek servise hazır hale getirelim
Not: Bu yemek arzu edilirse aynı tarif ile kırmızı etle de pişirilebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul